• DDM Admin

Intelligente contact center oplossingen: zó pak je dat aan


Professioneel klantcontact anno nu kenmerkt zich door vier duidelijke pijlers. Ten eerste neemt het aantal klantcontactmomenten serieus toe, ten tweede willen we met elkaar dat klanttevredenheid steeds verder wordt verhoogd. Daar vraagt de consument van nu immers ook om, we hebben de lat steeds hoger gelegd met elkaar. Dit heeft onder meer te maken met onze snel veranderende maatschappij waar digitalisering in snel tempo een steeds grotere rol gaat spelen. En tegelijkertijd is het zeer wenselijk dat kosten naar beneden gaan. En ten vierde willen we dat de live agent meer toegevoegde waarde kan leveren. Wanneer deze callcenter agent bijvoorbeeld bij een klantenservice van een dagblad werkt, dan wordt hij niet gelukkig van 10 telefoontjes in een ochtend tijd, waarin aangegeven wordt dat de krant die ochtend niet bezorgd is. Het is belangrijk en wenselijk om deze medewerker duurzaam en vitaal inzetbaar te houden. Daarom is het noodzaak om dit soort simpele processen, zoals het voorbeeld van de krant die niet bezorgd is, weg te halen bij de medewerkers van vlees en bloed. Een chatbot is, als digitale arbeidskracht, bijvoorbeeld prima in staat om dit soort zaken correct af te handelen.

Win-winsituatie Door op die manier na inrichting van je klantcontactcentrum te kijken, bespaar je kosten, houd je je medewerkers beter in hun vel, verlaag je het ziekteverzuim én is je klant beter geholpen dan ooit. Wanneer je dit KCC-landschap eenmaal goed hebt ingericht, dan wordt je klant of prospect precies via het juiste kanaal geholpen. De ene keer kan dat via chat zijn, de andere keer via e-mail en een volgende keer via persoonlijk contact met beh de telefoon. Steeds afhankelijk van de wensen van de klant die zijn gebaseerd op een bepaalde situatie. Wanneer je immers een nieuwe headset voor je smartphone bestelt dan wil je een ander advies, op een andere manier én bij voorkeur via andere kanalen geholpen worden dan wanneer je advies vraagt over het ontwerp van de rouwkaart in verband met het overlijden van je vader.

Neem contact op Wij leveren intelligente klantcontactcenter oplossingen voor bedrijven en instellingen. Je vindt bij ons vast team, persoonlijk contact en veel ruimte om vragen te stellen. Juist omdat ons bedrijf een relatief kleinschalig karakter heeft, kunnen we alle tijd, ruimte en aandacht geven aan onze klanten en prospects. Doordat we nauw samenwerken met gespecialiseerde partijen, zijn we in staat om goede kostenbesparende oplossingen met behoud of zelfs verhoging van klanttevredenheid te bieden. Wil je even verder praten over bovenstaand onderwerp? Neem dan contact met ons op, we staan je graag vrijblijvend te woord. Meer informatie vind je op onze website.

32 keer bekeken