iStock-1022167756.jpg

Voorspellende klantanalyses

Bedrijven investeren steeds meer in digitale marketing, maar de conversie bedraagt slechts 2-4%. Mensen die online een product of dienst willen aanschaffen breken het koopproces namelijk niet zelden af. Volgens onderzoek ligt het gemiddelde percentage van verlaten winkelwagentjes bij online retailers in Europa zelfs op ruim 67%. Hierdoor loop je als bedrijf een hoop potentiële omzet mis!

Koopsignalen

De fout die veel organisaties maken, is dat ze geen, te weinig, of te laat aandacht besteden aan koopsignalen van de klant of prospect. Maar wat is dan het juiste moment? En wat is de boodschap die de klant verder op weg helpt in het koopproces? Feit is dat de voorkeuren van iedere klant verschillend zijn.

 

Met behulp van AI bepalen voorspellende klantanalyses (ook wel ‘predictive engagement’ genoemd) op basis van historische en real-time data uit alle hoeken van de organisatie wat het juiste benadermoment is. Het maakt het mogelijk om de klantreis – over verschillende kanalen – in kaart te brengen. Dit wordt ook wel “journey mapping” genoemd.

 

Voorspelbaar klantgedrag

Hiermee wordt klantgedrag beter voorspelbaar. Op basis daarvan kan het juiste moment worden bepaald om de klant of prospect te benaderen. Predictive routing selecteert daarnaast door middel van AI de best passende, beschikbare medewerker óf een bot om de klant of prospect verder te helpen. Zo verbeter je de klantervaring en tegelijkertijd het conversiepercentage!

 

DDM Consulting heeft ruime ervaring met het adviseren over en implementeren van oplossingen op het gebied van voorspellende klantanalyses. We werken samen met gerenommeerde partners die stuk voor stuk specialisten zijn in hun vak. We geven je graag productonafhankelijk advies over de verschillende mogelijkheden, zodat we de oplossing kunnen bieden die het beste aansluit bij de ambities binnen jouw contactcenter.

logo_genesys_w.png
logo_odigo_w.png

interesse in wat contactcenteroplossingen

voor jou kunnen betekenen?

neem vrijblijvend contact met ons op.