iStock-1139799622.jpg

Medewerkerstevredenheid

Het welzijn van een contactcentermedewerker bepaalt in grote mate zijn houding ten opzichte van de klant. Heeft hij plezier in zijn werk en biedt de technologie wat hij nodig heeft om de klant efficiënt van dienst te zijn? Voelt hij zich betrokken bij het bedrijf en het team waarin hij werkt, ook nu thuiswerken veelal de norm is? Is zijn werk te combineren met zijn privéleven?

 

Al deze aspecten, en nog veel meer, zijn van directe invloed op de tevredenheid van de medewerker, en daarmee óók op de klantervaring. ‘Emotional contagion’ noemen we dat, oftewel: emotie werkt aanstekelijk!

 

Als bedrijf heb je allerlei mogelijkheden om de beleving van je medewerkers op een positieve manier te beïnvloeden en zo bovendien het personeelsverloop drastisch te verminderen. Slimme contactcenteroplossingen die het contact met de klant vergemakkelijken. Maar ook binnen de organisatie en het team zijn er allerlei mogelijkheden die bijdragen aan het vergroten van de medewerkerstevredenheid, bijvoorbeeld op het gebied van training en het introduceren van spelelementen op de werkvloer.  

Nieuwsgierig? Wij weten er alles van!

 

Lees ook onze blogs over medewerkerstevredenheid

Zo maak je het verschil voor je medewerkers.

iStock-1139799622.jpg

interesse in wat contactcenteroplossingen

voor jou kunnen betekenen?

neem vrijblijvend contact met ons op.