iStock-937135454.jpg

Cloudtransitie.

De trend die een aantal jaar geleden werd ingezet is ontegenzeggelijk de transitie van on-premise contactcentersystemen naar de cloud. Zelfs zij die zich nog niet zo lang geleden zorgen maakten over bijvoorbeeld data security of mogelijke beperkingen op het gebied van maatwerk, zijn inmiddels ‘om’.

 

De cloud brengt nu eenmaal mogelijkheden met zich mee die onnoemelijk veel verder gaan dan kostenbesparingen, schaalbaarheid, en de mogelijkheid tot grootschalig thuiswerken alleen. Zo is een cloudoplossing gemakkelijker te updaten en kunnen nieuwe features (zoals bijvoorbeeld AI toepassingen) eenvoudig worden toegevoegd. Daarnaast biedt het betere integratiemogelijkheden en een hogere service reliability (lees: minder downtime).

 

Maar hoe maak je van zo’n project een succes? Welke cloudvariant is het meest geschikt? Hoe zorg je voor een waterdicht netwerk en voor een optimale integratie met backend systemen? En: heb je de nodige kennis al in huis of schakel je een externe partij in? Wie neemt het voortouw in het project en wie betrek je er verder bij?

 

We helpen je graag op weg.

Lees ook onze blogs over de impact van een cloudtransitie

De rol van IT in de keuze voor cloud.

iStock-943067460.jpg

interesse in wat contactcenteroplossingen

voor jou kunnen betekenen?

neem vrijblijvend contact met ons op.