iStock-1230144854.jpg

Cloud vs. on-premise

Veel bedrijven zijn de laatste jaren overgestapt van een on-premise contactcenterplatform naar de cloud. Zelfs organisaties die nog niet zo lang geleden twijfelden, zijn – zeker sinds de komst van de pandemie – tot de conclusie gekomen dat de cloud mogelijkheden met zich meebrengt die veel verder gaan dan kostenbesparingen, flexibiliteit, en de mogelijkheid tot grootschalig thuiswerken alleen.

 

Toch behoren on-premise contactcenteroplossingen zeker niet tot het verleden. Het beheren van de technologie, klant- en bedrijfsgegevens binnen de muren van de organisatie biedt voor velen nog steeds veel voordelen en zekerheden. Zo hebben zij meer controle over data, hardware en software, waardoor zij zelf kunnen beslissen over configuratie, updates en systeemwijzigingen.

 

Mix & match

Inmiddels zijn er ook allerlei hybride varianten mogelijk, die de voordelen van cloud en on-premise oplossingen combineren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een private cloudomgeving, die eventuele bezwaren rondom dataveiligheid het hoofd biedt, terwijl wél geprofiteerd kan worden van de schaalvoordelen van een cloudoplossing. Bedrijven die niet afhankelijk willen zijn van één cloudleverancier kunnen kiezen voor een multi-cloud oplossing, die gebruik maakt van meerdere cloudplatformen en datacenters. Voor organisaties die niet over een eigen IT-team beschikken, is een managed cloud vaak de meest voor de hand liggende oplossing.

 

DDM Consulting biedt zowel on-premise als cloudplatformen, en alle varianten daartussenin. Samen met jou bekijken we de wensen en ambities binnen jouw organisatie, zodat we platformonafhankelijk kunnen adviseren welke van onze partners de oplossing levert die daar het best bij aansluit. Desgewenst kunnen we het platform, of delen daarvan, in onze eigen ISO-27001 gecertificeerde private cloudomgeving hosten.

logo_genesys_w.png
logo_telia_white-01.png
logo_contentguru_w.png
logo_odigo_w.png

interesse in wat contactcenteroplossingen

voor jou kunnen betekenen?

neem vrijblijvend contact met ons op.